מטיילים ונזהרים באש

מזג האוויר החם מזמין לבילויים משפחתיים בטבע, לטיולי מים, לטיולי ערב ולילה, לטיולי שקיעה ועוד – רק תבחרו. ואולם, החום מביא עמו גם את סכנת השרפות, העלולות לסכן בני אדם ולהשמיד צמחייה, בעלי חיים וערכי מורשת. בואו לגלות אחריות באש

בשביל הארץ
|
אוגוסט 2016
|
שלח כתבה
אסון הכרמל ב- 2010
צילום: רשות הטבע והגנים

בניגוד למיתוס ולפיו החום, ובמיוחד השרב, הוא הגורם לשרפות, מתברר שרוב השרפות הן מעשה ידי אדם. מזג האוויר רק משלהב את העניינים. בכל שנה מתרחשות מאות שרפות בישראל, בעיקר בחודשי הקיץ והסתיו. רובן מתרחשות בשטחים הטבעיים וגורמות לפגיעה משמעותית בטבע.

כ-30 אחוז מהשרפות נגרמות כתוצאה מהתנהגות מטיילים, לא פעם בשל חוסר תשומת לב, בעיקר באזורים טבעיים רגישים כמו הרי יהודה, הכרמל, הר מירון ורמת הגולן. לכן, הדרך הטובה ביותר להילחם באש היא למנוע מראש את היווצרותה. במקרים רבים, אשפה המושלכת בשטח נוטה להיות דליקה. כאשר נטייל בטבע או נערוך בו פיקניק נשמור על הניקיון ונשאיר את השטח נקי. 

שרפת ניירות טואלט ומגבונים בשטח נעשית מכוונה טובה, כדי להשאיר השטח נקי, אך לא מעט שרפות פרצו בגלל פעולות מסוג זה. לכן, הכי פשוט והכי בטוח לאסוף אותם ולהשליכם לאשפה.
 
מבעירים אש באחריות

אין ספק שלעשות "על האש" בפיקניק או לבשל קפה על גזייה במהלך טיול הם חוויה. כדי לשמור על גם על החוויה שלכם וגם על הסביבה, מתירה רשות הטבע והגנים להבעיר אש בשמורות הטבע ובגנים הלאומיים המתאימים לכך, ולשם כך העמידה לרשותכם מתקנים ייעודיים בחניונים. יש להבעיר אש במתקנים אלה בלבד, ולפני שחוזרים הביתה - להשאיר את השטח נקי מאש חיה, מכתובות אש ומגחלים חמות. 

עקבות השריפה בכרמל ב- 2010
צילום: עמיר אלוני
כתבות נוספות
צב קריאה

סערות החורף בים מביאות אתן לעתים צבי ים הנפלטים...

אוגוסט 2015
משפחות פורצות דרך

תוכנית "משפחה פורצת דרך" מחברת אתכם ל...

אוקטובר 2018
מוקירים את פועלם

הועדה הבינלאומית להגנה על מינים נודדים העניקה ל...

אפריל 2019
זר כתבות
לטייל בצפון
טיולים מרעננים בקיץ
הטבע בעדשת המצלמה
גליון 87
סתיו 2019
הרשמה
לניוזלטר
© כל הזכויות שמורות רשות הטבע והגנים