בשמורת טבע אלוני אבא שבגליל התחתון הכל פורח ואתם מוזמנים
שדה בר המתפקע מפריחה בשלל צבעי הקשת הוא מראה חורף מלבב, ובשמורת טבע אלוני אבא שבגליל התחתון אפשר להתענג מטבע מיוחד וממרבדים פורחים שמרחיבים את הלב.
השמורה פזורה על מקבץ של גבעות עגלגלות ויש בה יער אלונים מהיפים והנדירים בארץ, שריד ליער אדיר שכיסה אלפי דונמים מהגליל התחתון עד קיסריה אך נכרת בשיטתיות על ידי הטורקים במלחמת העולם הראשונה.
המסלול ביער מעגלי ומסומן בירוק ואורכו פחות משני קילומטרים, כך שהטיול קליל וכיפי ונמשך כשעה וחצי. יש לאורכו כמה נקודות עניין, כמו קרחת היער עם עץ האלון הבודד או נקודת תצפית יפה לאזור הוואדי, שהוא האטרקציה של הטיול ומתמלא בחורף שדות פרחים צבעוניים, שניצבים ביניהם אלוני תבור העומדים בשלכת.
בתוך הפריחה הססגונית והנהדרת אפשר ליהנות מהמוני כלניות במיני גוונים, מרקפות, מעירית גדולה, מקדד סגול פרי וגם מדודאים הפורחים סמוך לקרקע בסגול עז. שימו לב שבחורף שבילי השמורה עלולים להיות בוציים אז בואו בנעליים נוחות, והכי חשוב, אנא קחו את הפסולת אתכם – שכן אין פחי אשפה בשמורה.
השמורה נמצאת סמוך לכניסה לישוב אלוני אבא על כביש 7513 שבין צומת אלונים לבית לחם הגלילית. הכניסה ללא תשלום.
קראו מה חדש בטבע במגזין של רשות הטבע והגנים המציג סיפורים אותנטיים מעולם הטבע, עושר התרבויות והנו...
במדבריות בישראל חיים טורפים מרשימים – הזאבים. ואולם, בעשורים האחרונים הם ניזונים בשיעור ניכ...
שביל טיולים המקיף את מכתש רמון במסלול מעגלי באורך כ-130 ק"מ נחנך לפני כשנה ומתאים במיוחד לטי...