דווחו על תצפיות בצמחים נדירים

אתר אינטרנט חדש של רשות הטבע והגנים מציג מידע מלא על כל הצמחים הנמצאים בסכנת הכחדה בישראל.  רוצים לעזור באיתור אוכלוסיות של צמחים בסכנת הכחדה ולשמור על צמחים נדירים? דווחו באתר האינטרנט www.redlist.parks.org.il  על מיקומם של צמחי בר בסכנת הכחדה שאיתרתם בטבע. 

בשביל הארץ
|
יוני 2015
|
שלח כתבה
מין הצמח קיצנית אשכולית בסכנת הכחדה.
צילום: יעל אורגד

מצבם של מיני צמחים בעולם משתנה כל העת עקב קטיף, כריתה והרס בתי הגידול הטבעיים שלהם. צמחים ממינים נדירים מושפעים במיוחד משינויים אלה, שעלולים להכחידם. על כן ברחבי העולם מאגדים את המידע על מינים בסיכון ב"ספרים אדומים" - ספרים המפרטים מיהם אותם מינים, היכן הם נמצאים ומה מידת האיום על המשך קיומם. הצמחים האלה מכונים "צמחים אדומים" והספרים האלה משמשים את שומרי הטבע בקביעת הקדימות ודרכי הטיפול בהם. 

בישראל הוציאה רשות הטבע והגנים את "הספר האדום – צמחים בסכנת הכחדה בישראל", שנכתב על-ידי פרופ’ אבי שמידע, פרופ’ גדי פולק וד"ר אורי פרגמן-ספיר, ושמספק מידע על 414 צמחים בסכנת הכחדה בישראל. המידע בספר האדום מסייע בקביעת תוכנית לשימור המינים המתוארים בו. בשנה שעברה ערכה רשות הטבע והגנים סקר ציבורי מקוון לאיתור אתרי הגידול של מין הצמח הנדיר איריס הסרגל. במהלכו דיווחו מטיילים רבים על תצפיות במין זה, ובזכות הדיווחים התקבל מידע על אוכלוסיות חדשות ולא מוכרות של הצמח.

 
הצמח דרדר נמוך בסכנת הכחדה
צילום: מרב לבל

רשות הטבע והגנים חנכה אתר אינטרנט חדש בשם "צמחים בסכנת הכחדה בישראל" www.redlist.parks.org.il המבוסס על "הספר האדום" ובו מידע מלא על כל הצמחים ה"אדומים" בישראל וכן תמונות המאפשרות לזהות אותם. נתונים על מצבם ועל מיקומם של הצמחים שבסכנת הכחדה מתעדכנים באתר באופן שוטף בעזרת בוטנאים ומומחים, וכן באמצעות דיווחים מהציבור על פגיעה בצמחים בסכנת הכחדה. האתר נועד לגייס את כולנו למשימה החשובה: חיפוש אוכלוסיות של צמחים בסכנת הכחדה ועדכון על מצבן. המידע הנאגר באתר זמין לציבור ויעזור לצמצם את הפגיעה במינים אלו. 

כתבות נוספות
מטיילים ונזהרים באש

אוגוסט 2016

משפחות פורצות דרך

תוכנית "משפחה פורצת דרך" מחברת אתכם ל...

אוקטובר 2018
יש חיים בסבך השיטים

תוצאות סקר למיפוי תפוצת הציפור סבכי שיטים מצביע...

אפריל 2019
זר כתבות
לטייל בצפון
טיולים מרעננים בקיץ
הטבע בעדשת המצלמה
גליון 87
סתיו 2019
הרשמה
לניוזלטר
© כל הזכויות שמורות רשות הטבע והגנים