ים של אינטימיות במרחב הפתוח: בתקופת הקורונה לא פשוט להעמיד חתונה, אבל באופן אבסורדי המצב זימן אפשרויות שקודם חשבנו עליהן פחות, לדוגמה חתונה בגן לאומי. שוחחנו עם מי שכבר עשו זאת ונשבו בקסם
המקום: "ארמון השונית" מול הים, גן לאומי קיסריה. הזמן: לקראת שקיעה. הנבלנית תופסת את מקומה לצד הנבל ומתחילה לפרוט על מיתריו. הצלילים הבוקעים מכלי הנגינה האצילי נטמעים ברחש הגלים ובוראים יצירה חד-פעמית. האורחים מתחילים להתאסף לפני החופה הלבנה, הצנועה, אל מול התפאורה הטבעית והפסטורלית. דקות מספר אחר כך בני הזוג עולים לחופה ונכנסים בברית נישואין. שילוב הכי טבעי שיש בין טקסי נישואין לבין הטבע, הנוף והמורשת המקיפים את הכול. בלי מוזיקה רועשת ובלי מסיבה מיוזעת ואינספור מוזמנים.
טקס החופה מול ארמון השונית בגן לאומי קיסריה הוא חלק ממיזם "פסיפס", והוא רק טקס אחד מני רבים בעשרות גנים לאומיים ברחבי הארץ בימים אלו. מדובר בשירות מקורי שנולד במענה לביקוש הציבור לחגוג בטקסים באתרי המורשת הלאומיים של ישראל. מלבד טקסי נישואין יש ביקוש ניכר גם לטקסי בר ובת מצווה ולשמחות אחרות, וכל זה במחיר שווה לכל נפש. החל מאביב 2020 עלה הביקוש לטקסים מעין אלו בגנים לאומיים בעקבות הנחיות משרד הבריאות, שאינן מתירות אירועים באולמות סגורים.
למעשה, בגן לאומי קיסריה מיזם "פסיפס" החל לפעול בגלל הביקוש הגובר, והטקסים הראשונים כאן התקיימו בתחילת חודש אוגוסט. מאז יש באתר חופות כמעט מדי יום, רובן במקום הנחשב לאחד הרומנטיים ביותר בו: אל מול ארמון השונית – שרידי ארמונו של הורדוס – שחלקים ממנו שקועים בים ויוצרים תפאורה בלתי שגרתית. בגן לאומי קיסריה יש עוד מקומות מתאימים לטקסים, למשל במבנה התיאטרון הרומי או ברחבת העוגנים ליד נמל קיסריה, ובעתיד הקרוב גם בבית הכנסת העתיק של קיסריה, ממש מול הים, בעיבורן של מדשאות מטופחות.
"ביום חמישי הגענו לראות את המקום בגן לאומי קיסריה וביום שלישי שאחריו כבר ערכנו את החופה", מספרת ורה רוזנבלום מרחובות על נישואיה לבחיר ליבה שלומי סרה. "התכנון המקורי היה להתחתן באולם אירועים, אך בשל המצב החלטנו לעשות זאת באוויר הפתוח”. לדבריה הטקס היה מרגש באופן מיוחד בזכות המקום והנוף, אך גם בזכות האורחים. "כשאתה מזמין רק 40 איש, אתה חייב לבחור את האורחים שלך בפינצטה. אז אין דודים רחוקים שאתה לא מכיר אלא רק אנשים שאתה באמת אוהב ורוצה שישמחו איתך", היא מספרת.
למען קרוביהם שלא יגיעו לחגוג עימם החליטו ורה ושלומי לשדר את הטקס בשידור חי בערוץ ייעודי ביו-טיוב. שלומי מצטרף לשיחה ומספר כי סבו, שמתגורר במקום מרוחק, צפה בטקס במחשב שלו ומרוב התרגשות לא היה יכול להתאפק והתקשר אל בני הזוג באמצע טקס החופה. "העבירו לנו את הטלפון וענינו לו כשהיינו מתחת לחופה. זה היה רגע כל כך מיוחד".
טקסי "פסיפס" מוצעים בגנים הלאומיים מצדה, הרודיון, הר גריזים, ברעם, חמת טבריה, כורזים, ציפורי, בית שערים, תל מגידו, בית אלפא, הקסטל, עתיקות עין גדי, תל ערד, תל באר שבע, אפולוניה, ובשמורת טבע גמלא. לאחרונה, לאור הביקוש הרב, נוספו לרשימה גם הגנים הלאומיים קיסריה, עין חמד, קומראן, אתר השומרוני הטוב וכמו כן מבצר יחיעם, במיקום מנצח מול נופו עוצר הנשימה של הגליל המערבי. באופן טבעי כל הטקסים הם במרחב פתוח ומאפשרים קבלת פנים עם כיבוד – הכול לפי הנחיות התו הסגול. בכל אתר ישמחו לקבל את פניכם ולסייע בתכנון ובביצוע הטקס. ניתן ואף מומלץ לשלב בטקס סיור מודרך למשפחה ולאורחים באתר. הסיור מעצים את חוויית הביקור ותורם לחיבור הטקס למקום.
טוב לדעת כי לאחרונה נולד שיתוף פעולה בין רשות הטבע והגנים לארגון רבני צהר, והיום אפשר לעשות טקסים באתרי רשות הטבע והגנים עם רבני צהר.
קראו מה חדש בטבע במגזין של רשות הטבע והגנים המציג סיפורים אותנטיים מעולם הטבע, עושר התרבויות והנו...
במדבריות בישראל חיים טורפים מרשימים – הזאבים. ואולם, בעשורים האחרונים הם ניזונים בשיעור ניכ...
שביל טיולים המקיף את מכתש רמון במסלול מעגלי באורך כ-130 ק"מ נחנך לפני כשנה ומתאים במיוחד לטי...